TMB magyar verzió

TMB magyar verzió

Argentiere - La Flegere

2024. október 16. - zitamita

 Hatodik szakasz: Col des Montets - Lac Blanc - La Flégére

day6.jpg

Kép: Komoot

  Ezt a szakaszt elég szép, változatos, érdekesnek tartottam :) Sokszínü növényzet, hegyi tó ködben, bakkecskék, kösziklák, létra, hegyek.

 day6-collage.jpg

Kép: variációk lépcsöre a tó felé menet

  Tegnapelött az 1 napos vihar +1 napos esös elörejelzésböl végül tegnap fél nap kemény esö majd napsütes, ma pedig csak kb. 2 órán át nedves felhöben mászkálás lett. Mivel mára esöt mondott, felhúztam a túranadrágot. Bejött, kényelmes volt, de leggings az igazi, jobban szellözik. Itt fogalmazódott meg bennem, hogy legközelebb elég leggings és esönadrág túrazsákba, felesleges volt túranadrágot cipelni. Ha valami szemerkél, akkor max felhúzom az esövédöt a leggingsre. A hoteltöl pár percre volt gyalog egy buszmegálló, ahonnan vagy 1,20 Euro vagy 2,20ért? Elbuszoztunk a Col des Montets megállóig (Argentierböl is fel lehetett volna gyalogolni a La Flegere-re, de V olvasta, hogy erre szebb, jobb lesz). Egy bakkecske hamar tiszteletét is tette, majd elnyelte a köd.

day6_v4.jpg

Kép: szakadék vagy egy tó?

  A Lac Blanc megtekintése volt a cél. Még teljesen ködben volt, mire odaértünk. Kerek 2 percre ki is sütött a nap, mindenki fotózkodott szorgalmasan, majd el is bújt egy újabb felhöbe a látvány.

day6_v1.jpg

Kép: pár percig lehetett is látni valamit

  Erre a túravonalra jelölt ide wc-t, vizet a Komoot, ebböl egyik sem valósult meg. Nincs publikus wc, még pottyantós sem, csak a menedékházban alvók számára. Vízutántöltés sincs - így egész túraútvonal alatt nem láttunk egy mindenki számára használhatót sem, csak vásárlás által, kb 4 vagy 5 eurok a palackos fél literes italok. Volt vizünk, meleg sem volt, vegülis bírható volt. Söt esödzsekit, sálat is felhuztam, hüvi volt délelelött. Nem haladtunk túl gyorsan ezen a szakaszon, mert minden nyálkás volt, és a létráknál várni kellett kicsit. Erre már sokkal többen voltak, mint elözö napokban. Gondolom a városok közelsége miatt több volt az egynapos túrázó.

 day6_v2.jpg

Kép: a tó mögött már ott a szállás

  Koradélutánra elvonultak a felhök - esö nélkül, és a nap is kisütött. Kb 16 tájt be is értünk a szállásunkra. Az ajtóra ki volt írva, hogy nincs ivóvizük, és a mosdó felett is ki volt matricázva. Na csodálatos, akkor vehetünk itt pénzért üvegest. Becsekkoláskor kérdeztük a csajt, és rögtön mutatta a kék taligát, hogy az ivóvíz, abból töltsünk magunkak. Csak az ittalvó vendégeknek van fenntartva, a csapvíz nincs bevizsgáltatva, saját felelösségre fogyasztható. Megint mákoltunk, 4-es szoba és 3an maradtunk - a kilátás pedig a völgyre nézett. Pedig vacsira úgy tünt fullon vannak. Minden élelmiszerünk lennt kellett hagyni egy teremben a fiókokban, fenntre semmi nem volt vihetö. Elég régi ódon bútorok és berendezés volt, lehet tartanak a hangyáktól vagy hasonló. Koránérkezés elönye, hogy nem kellett sorban állni wc és zuhanyhoz - összesen 2 volt belöle, az is férfi-nöi vegyes.

day6_v3.jpg

Kép: elsöként vettem birtokba a fürdöt

  Vacsi elött bepróbáltam a Papírhajók a tengeren kártyajátékot (családilag szeretjük), de megkértek hogy ilyen agyi fárasztást egy túranap után ne csináljak :D Vacsi zöldsegleves - nyami, ééés hajában fött krumpli sajttal (milyen meglepi), hozzá egy almáspite. Ez volt az elsö este, hogy elö kellett venni a szarkofágot. Reggeli fejenként szigorúan 1 db croissant (N lehet azóta is mérges, hogy én enyémet nem kértem, neki meg nem engedtek másodikat), lekvár (csak 60g cukor/100g os cukorsokkverzió), müzli, vaj, kenyér, lötyikávé. 78? Euro per fö.

Folytköv: https://zitamegytmbre.blog.hu/2024/10/16/la_flegere_les_houches

A bejegyzés trackback címe:

https://zitamegytmbre.blog.hu/api/trackback/id/tr618464001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása